Isoleren van een platdak

Als de dakbedekking nog niet aan vervanging toe is, zal men tussen de balklagen moeten gaan isoleren. Tussen het dakbeschot en de isolatie minimaal een spouw houden van 30 mm. en tevens zorgen voor een goede ventilatie. Afhankelijk van het gekozen Rockwool product dient er een dampremmende laag tussen de isolatie en de aftimmering te worden aangebracht.

Is de dakbedekking wel toe aan vervanging, dan kan men het dak van de bovenkant isoleren. Door de isolatie wordt het dak hoger. Dit kan betekenen dat de daklijsten, dakdoorvoeren en eventueel op het dak uitkomende deuren moeten worden aangepast. Onze adviseur kan dit prima voor u beoordelen en ook het aanbrengen van de dakbedekking doen wij in eigen beheer.

Isoleren van een schuindak

Zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant is isoleren mogelijk:

Aan de buitenzijde komt het te zitten tussen het houten dakbeschot en de dakbedekking, meestal de dakpannen. Door het spuiten van steenwol wordt de ruimte gevuld.

Aan de binnenzijde van een schuin dak is isoleren veel eenvoudiger dan aan de buitenkant. Steenwol isolatie heeft nog een extra voordeel. Steenwol isolatie is namelijk brandwerend en onbrandbaar. Tussen de sporen of gordingen wordt een isolatielaag aangebracht rekening houdende dat er een spouw ontstaat van minimaal 30 mm. Afhankelijk van het gekozen Rockwool product dient er een dampremmende laag tussen de isolatie en de aftimmering te worden aangebracht. De aftimmering kan zijn een gipsplaat, schroten of andere producten, geheel naar uw smaak.

dakisolatie dakisolatie2 dakisolatie3

Dakisolatie

Warme lucht stijgt, dus het loont zeker om het dak van uw huis te isoleren. Als u een zolder gebruikt als slaapkamer of hobbykamer, is dakisolatie eigenlijk onmisbaar. Zowel platte als schuine daken zijn uitstekend te isoleren, waardoor ook de bovenste verdieping van uw huis heel behaaglijk wordt.

Wilt u meer informatie over dakisolatie?

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Uw bericht

Rusbo isolatietechniek

Plein Zuid 7
7121 EX Aalten
Tel: 06 – 10 82 51 78
BTW: NL8071.63.314.B01
KVK: 09100921

Heeft u vragen?

Heeft u intresse in een nieuwe spouw, dak of heeft u problemem met uw kruipruimte of uw dakbedekking? Neem dan direct contact met ons op!